Jak ważne jest odpowiednie wnętrze

Zakładając własną restauracje należy się przede wszystkim zastanowić nad jej lokalizacją. Bowiem to od niej będzie zależeć, ile klientów odwiedzi nasz przybytek. Trzeba także posiadać na uwadze ceny i jakość dań,które będziemy oferować.

Jeżeli już na przykład pragniemy posiadać ekskluzywną restaurację, to raczej nie postawimy jej w biednej dzielnicy, bowiem po prostu nie będziemy posiadać klientów. Kolejną rzeczą oprócz lokalizacji jest wystrój naszego lokalu. Najlepiej powierzyć projekt wnętrza restauracji, osobie która się w tym specjalizuje. Zwróćmy uwagę na panującą modę, niemniej jednak też charakter serwowanych dań. Gdy chcemy zająć się kuchnią francuską, możemy na przykład namalować na ścianie żabie udka i wino, bowiem to właśnie z tym kojarzona jest Francja. Oprócz samej sali restauracyjnej i świetnie wyposażonej kuchni, musimy wyznaczyć sobie pomieszczenie na biuro firmy. Jest to konieczne, aby mieć gdzie przyjmować kontrahentów i na przykład osoby, które pragną się u nas zatrudnić i przeprowadzamy z nimi rozmowć kwalifikacyjną. Biorąc pod uwagę kompletowanie personelu najlepiej wybierać osoby z sporym doświadczeniem, przynajmniej jeżeli chodzi o gotowanie. Powinny one posiadać cv z wieloma miejscami pracy o tym samym charakterze, lub przynajmniej legitymować się bardzo dobrą opinią z porzedniego miejsca pracy, podpisaną przez pracodawcę. Tak wielkiej sugestie natomiast nie powinno się przykładać do zatrudniania kelnerów. Najlepiej, by byli to młodzi i pełni entuzjazmu ludzie, dzięki czemu i my i klienci będą w pełni zadowoleni.
Więcej informacji: projektowanie wnętrza restauracji.

FacebookTwitterGoogle+Podziel się

Dodaj komentarz