Przygotowanie dobrego soku z owoców

 

W domu wybiera się jedno albo drugie urządzenie, jednak na potrzeby gastronomiczne z reguły wyciskarkę. Choćby sokowirówka ma własne zalety, przede wszystkim tę, że przygotowuje się sok bardzo szybko, to jest coś, w czym przegrywa z tym drugim nieco wolniej pracującym sprzętem. O ile wybiera się profesjonalne wyciskarki do soków dla spersonalizowanej restauracji, kawiarni czy innego lokalu gastronomicznego, to dlatego, że daje bardziej mętny, zdrowszy sok.

Ten mętny, to w tym przypadku świetnie, bo znaczy to tę właściwość, że nie uzyskuje się wodnistego płynu, ale sok pełen maleńkich drobinek owoców, czyli zdrowszy, a w opinii wielu osób także i smaczniejszy. To może być wyciskarka gastronomiczna do cytrusów lub urządzenie do soków, w zależności, czy ograniczać się jedynie do cytrusów, czy nie. Jest jeszcze inna znacząca przewaga tego urządzenia nad sokowirówką. To znacząca informacja i dla osób szukających czegoś do soków dla domu i dla właścicieli lokali gastronomicznych (bo są i sokowirówki do użycia komercyjnego). Sokowirówka nie radzi sobie ze wszystkim, podczas kiedy wyciskarka tak. O ile będzie należało zdobyć sok z liści kapusty lub ze szpinaku czy z różnych ziół, to nie będzie z tym dylematu. Tym bardziej poradzi sobie ze wszystkimi owocami. To co ma możliwość być jeszcze ważne, kiedy kupowana jest wyciskarka do lokalu gastronomicznego lub dla domu, to że nie należy spożywać w tym samym momencie przygotowanego soku. W przypadku uzyskania soku z sokowirówki powinno się go spożyć w tej samej chwili. Nie można go przechowywać.

Warto sprawdzić: profesjonalna wyciskarka do pomarańczy.

FacebookTwitterGoogle+Podziel się

Dodaj komentarz